Ingenjör inom kommunikation

Vill du arbeta med projekt inom försvarsindustrin? Då kan du vara den vi söker! Nu vill vi bli fler inom vår avdelning som arbetar med kommunikation, främst inom radioteknik. 

 

Din roll som Ingenjör inom kommunikation

Vi bidrar med såväl teknisk expertkompetens som administrativt stöd och projektledning. Omfattningen av respektive uppgift skiljer sig åt beroende på projektets art och i vilken fas projektet befinner sig i.   

Som ingenjör inom kommunikation kommer du att vara delaktig i projektets olika faser, vilket kan innebära kravspecificering, utvärdering, tester och verifiering. I arbetsuppgifterna kan även ingå konstruktions-/specifikationsarbete och dokumentation av underhållsprocesser. Huvudsakliga teknikområdet är inom radio men har du även kunskap inom närbesläktade områden såsom drift och underhåll, säkerhet och nätverk är det meriterande. Du kan komma att jobba med frågor inom en rad olika teknikområden så som vågutbredning, antennteknik, IP-kommunikation eller radio- och satellitkommunikation etc.  

Du kommer att tillhöra en grupp om ca 20 personer som kommer stötta dig för att du ska få bästa möjliga förutsättningar. Större delen av ditt arbete genomförs på kontoret i Växjö, även om tjänsteresor är en naturlig del av arbetet. Resor sker till största delen nationellt, men resor utanför landets gränser kan också förekomma.

Placeringsort är främst Växjö men andra orter där Combitech har kontor kan vara aktuella. Till stor del är projekten relaterade till Försvarsmakten. 

Vad kan du tillföra? 
Vi söker dig som har en teknisk bakgrund, är du ingenjör inom elektroteknik/systemvetenskap eller liknande är det en bra grund för tjänsten. Du kan vara både i början av din karriär såsom mer senior. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet inom radiokommunikation eller Försvarsmakten/försvarsindustrin. 

Vi ser gärna att du har B-körkort då vissa tjänsteresor underlättas genom bilkörning. Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är meriterande eftersom mycket av arbetet dokumenteras i rapportform samt att arbetet kan innebära kontakt med såväl nationella som internationella aktörer. 

Då våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll. 

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan. Urvalet sker efter sista ansökningsdag på grund av semester. Välkommen till Combitech! 

Kontaktperson: Tobias Johansson: 0470- 42506

Kom och gör skillnad 
Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet. 

 

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter. 

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga. 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in vår karriärsida på vår web!