Informationssäkerhetskonsult med fokus på NIS 2 till Combitech

Brinner du för informationssäkerhet inom samhällsviktiga och digitala tjänster? Vill du hjälpa företag och organisationer att jobba systematiskt med efterlevnad av EU:s beslutade NIS-direktiv (The Directive on security of Network and Information Systems) som ställer krav på samhällsviktiga aktörer att uppfylla säkerhetskrav i sina informationssystem? I så fall kan du vara den vi söker! I takt med att vårt digitaliserade samhälle växer ökar kraven på företag och organisationer inom säkerhet, standardisering och regulatorisk efterlevnad. Då efterfrågan av våra tjänster har ökat behöver vi nu fler som vill vara med på vår långsiktiga säkerhetsresa! Placeringsort kan vara Linköping, Malmö, Växjö eller Göteborg.

DIN ROLL SOM INFORMATIONSSÄKERHETSKONSULT

På enheten Governance, Risk & Compliance (GRC) arbetar Combitechs konsulter i team för att lösa några av Nordens mest utmanande och stimulerande uppdrag inom informations och cybersäkerhet. Du blir en del av Nordens ledande teknikkonsultbolag inom divisionen Cyber Security där du får samverka med ett exceptionellt kompetent team samt, får möjligheten att vara med i några av Sveriges viktigaste informationssäkerhets- och cybersäkerhetsprojekt.

Combitechs portföljflora bjuder på en mängd spännande kunder och uppdrag, inom Norden såväl som globalt. Vi söker både seniora och juniora konsulter som drivs av att göra samhället säkrare och vill utveckla sig själv.

Som informationssäkerhetskonsult inom GRC hjälper du våra kunder att bygga upp och bedriva ett systematiskt informationssäkerhetsarbete, arbeta riskbaserat samt följa lagar och krav enligt branschledande standarder och best practice. Du vägleder kunder vid tillämpning av lagar och regler enligt branschledande standarder samt att kontinuerligt utveckla metoder och strategier som bidrar till kundernas effektiva kravhantering och säkerhet.

Som senior konsult leder du olika uppdrag i team med andra konsulter, tar kunddialoger och säkerställer kvalitativa leveranser. Tillsammans med ditt team leder och guidar ni kunden till rätt/välgrundade beslut.

Du blir även en del av Cyber Security-divisionen på Combitech där alla enheter samverkar och hjälps åt i stort och smått, internt och externt. Vi har högt i tak och blandningen av seniora och juniora konsulter bidrar till att man lär av varandra.

Vår verksamhet genomsyras av, och uppskattas av kunderna för, vår professionalism, lyhördhet och kundfokus. Trots att vi arbetar med så pass viktiga frågor ligger det också ett stort fokus på att varje konsult ska utvecklas och ha kul på jobbet.

Om du blir sporrad av att arbeta med Sveriges vassaste experter inom IT- och informationssäkerhet är det här ett jobb för dig!

 

VEM ÄR DU?

För att lyckas i rollen ska du ha ett stort intresse för IT/informationssäkerhet, god kunskap om de lagar och regler som styr offentlig och privat verksamhet och vi ser gärna att du har erfarenhet från tillsyn, regelefterlevnad eller kvalitetssäkring. Vi ser även att du har dokumenterad erfarenhet av praktiskt arbete och rådgivning kopplat till NIS-direktivet och informationssäkerhet samt har jobbat med olika standarder, best practice och regelverk.

Du har med fördel arbetat med informationssäkerhet i en samhällsviktig verksamhet och har en god förståelse för de utmaningar som våra kunder ställs inför. Certifieringar inom informationssäkerhet kan vara meriterande för tjänsten, exempelvis ISO27001 Lead implementer.

Som person tror vi att du är social, har en stark drivkraft och en vana av att arbeta med en bredd av projekt. En viktig förmåga hos alla våra konsulter är att förstå komplexa verksamheter och kunna föreslå anpassade lösningar, detta innebär att jobbet kräver en god pedagogisk förmåga.

Du kan förstå och kommunicera olika säkerhetsaspekter i varierande verksamhetskontexter och tekniknivåer på både svenska och engelska. Vidare söker vi dig som gillar att ta ansvar och kan ta projekt från ax till limpa på ett självständigt sätt.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urval sker löpande. Välkommen till Combitech!

 

KOM & GÖR SKILLNAD

På Combitech ingår vårt kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW som en naturlig del i din anställning! Vi ger dig möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling, samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag.

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!