Informationssäkerhetschef - med fokus på IT-säkerhet

Vill du arbeta i ett av Sveriges största teknik- och säkerhetskonsultföretag och samtidigt bidra till ett tryggare samhälle? I rollen som informationssäkerhetschef på Combitech skyddar du både vår interna verksamhet och hjälper våra kunder att värna deras skyddsvärda tillgångar.

Din roll som Informationssäkerhetschef

Rollen som informationssäkerhetschef på Combitech innebär att du ansvarar för att leda och utveckla det systematiska informations- och IT-säkerhetsarbetet för vår svenska verksamhet och för våra nordiska dotterbolag. Genom ett robust säkerhetsarbete och en resilient förmåga bidrar du till att skydda både vår interna verksamhet och säkerställa att vi uppfyller gällande lag- och avtalskrav för våra kundåtaganden. Våra kunder finns inom den offentliga och privata sektorn, liksom inom den civila och militära. Vi arbetar med såväl samhällsviktig verksamhet som säkerhetsskydd. Rollen ingår i vårt centrala säkerhetsteam där du rapporterar direkt till säkerhetschefen. Placeringsort för tjänsten är valfritt Combitechkontor i Sverige. Resor förekommer.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna Combitechs informations- och IT-säkerhetsarbete samt att bidra till den digitaliseringsresa som vi som bolag har påbörjat. Du ansvarar för att bedriva ett långsiktigt arbete ur ett strategiskt, taktiskt och operativt perspektiv. Vi erbjuder en omväxlande och variationsrik roll som bl.a. kommer arbeta med att:

 • omvärldsbevaka inom informations- och IT-säkerhet,
 • ta fram och vidareutveckla styrdokument, processer och metoder,
 • vara sakkunnig i aktuella verksamhets- och utvecklingsprojekt,
 • bidraga till en ökad säkerhetsmedvetenhet för våra medarbetare genom rådgivning och utbildningar,
 • stödja vid riskbedömningar,
 • definiera säkerhetskrav och koordinera ackreditering av IT-system, samt
 • ansvara för incidenthantering inom området.

Rollen innebär en nära samverkan med våra kunder och tillsynsmyndigheter. Eftersom vi ingår i Saab AB är även samarbete med koncernens säkerhetsfunktioner en naturlig del av arbetet.

Vad kan du tillföra?

För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har ett stort engagemang för informations- och IT-säkerhetsfrågorna, är driven och kan arbeta självständigt samtidigt som du samarbetar bra med andra. Du har en analytisk förmåga att snabbt sätta dig in i nya problemställningar och kan lösningsorienterat och strukturerat hantera komplexa situationer. Du är pedagogisk, flexibel och affärsmässig. Det är viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Den person vi söker har:

 • en relevant akademisk utbildning inom informations- och/eller IT-säkerhet (eller motsvarande kvalifikationer som vi bedömer som likvärdiga),
 • flerårig erfarenhet från en ledande position inom informationssäkerhet i allmänhet och IT-säkerhet i synnerhet, samt
 • erfarenhet av både ISO/IEC 27000-serien och den svenska säkerhetsskyddslagstiftningen.

Utöver ovanstående är det meriterande om du har:

 • kunskap om andra informationssäkerhetsregelverk,
 • erfarenhet från Microsofts produkter, moderna molnbaserade lösningar och Internet of Things (IoT),
 • certifiering inom informations- och/eller IT-säkerhet (CISSP, CISA, CISM, ISMP, ITIL eller motsvarande),
 • teknisk kompetens inom IT-säkerhet genom t.ex. skyddsåtgärder, forensik, penetrationstestning, säkerhetstester, sårbarhetsscanning, samt
 • erfarenhet av dataskyddsarbete (GDPR).

Tester kan komma att genomföras under processen. Eftersom anställningen är säkerhetsklassad krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning och registerkontroll.

Vill du hjälpa oss att bli ”best in class in security management”? Välkommen med din ansökan! Urvalet sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver ett spännande och utvecklande jobb, anställningstrygghet och förmånspaket samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling.