Informationsingenjör sökes till Combitech Malmö

Vi erbjuder utmaningar i det digitaliserade samhället. Hos oss på Combitech får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet. Vi på Combitech accelererar utvecklingen av ett smartare, mer hållbart och mer motståndskraftigt samhälle. Genom att kombinera vår solida erfarenhet och kunskap från försvars- och industrisektorn säkerställer vi att verksamheter, samhällen och vårt totalförsvar står stadiga inför framtidens utmaningar.

 

 

Din roll som Informationsingenjör

Du arbetar som konsult med att producera teknisk information med moderna verktyg och strukturerat arbetssätt inom branscher med varierad grad av digitalisering. Du möter kunder inom exempelvis Försvarsindustri, Försvar och Industri.

I din roll som Informationsingenjör, är du länken mellan utvecklare och konstruktörer av en produkt eller system och dess slutanvändare. Rollen innebär analys, framtagning, uppdatering och komplettering av den information som behövs för att stödja en produkt inkluderat hårdvara eller mjukvara genom hela dess livscykel.

Du samlar information och data för att sammanställa detta på ett tydligt och strukturerat sätt. Ofta skrivs informationen i XML. Slutprodukten kan exempelvis vara en tryckt publikation som även kan vara i digitalt format via mobil enhet eller webblösning.

Rollen innebär mycket kontakt med både kollegor och kunder, för att ta emot, söka och verifiera den information som skall bearbetas.

Beroende på uppdrag, genomförs arbetet antingen på plats hos kund eller från vårt kontor. Tjänsteresor kan förekomma.

 

Vem är du? 

Du är nyfiken på teknik och vill förstå hur saker och ting fungerar. Du har en analytisk förmåga och kan förklara komplexa system och produkter på ett tydligt sätt. Du kan med lätthet projektleda dig själv och vid behov även andra.

För våra mer avancerade uppdrag söker vi en erfaren, självgående teknikinformatör eller informationsingenjör, gärna med erfarenhet från uppdrag inom ILS-området och Försvarsindustri eller allmänt inom område Försvar.

Meriterande är erfarenhet av exempelvis underhållsteknik, teknisk information och systemsäkerhet.

Har du inte ovanstående erfarenhet som teknikinformatör, ser vi också en möjlighet om du har varit anställd inom Försvarsindustrin som ingenjör, tekniker, servicetekniker eller liknande. Viktigt är då att du har förmågan att omsätta ditt tekniska kunnande till framtagning, uppdatering och komplettering av den information som behövs för att stödja en produkt.

Du är väl bekant med FMV’s regelverk. Flera av våra uppdrag finns inom Försvar och Försvarsindustri, därför är en sådan bakgrund intressant.

Din språkliga förmåga är mycket god och du behärskar både teknisk svenska och teknisk engelska i tal och skrift.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urval sker löpande.

KOM & GÖR SKILLNAD

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!