Functional Safety Engineer

Combitechs stora säkerhetskritiska nätverk behöver fler medarbetare och nu söker vi en funcional safety ingenjör till Mälardalen.

Din roll som Functional Safety Engineer

På Combitech har du som Functional Safety Engineer en viktig roll under kundens utvecklingsarbete, genom att se till att ett system eller en produkt ska bli tekniskt säkert samt godkänt för användning. Du stödjer uppdragsgivaren med utformning, planering och genomförande av det tekniska och formella säkerhetsarbetet. Det innefattar bl.a. att förstå systemet ur ett säkerhetsperspektiv, identifiera och analysera systemets risker i syfte att förebygga potentiella olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö (inte att förväxla med informationssäkerhet/IT-säkerhet).

Arbetet innebär att till exempel bedöma eller formulera tekniska krav för en funktion, föreslå tekniska lösningar eller att utforma eller granska kundens, eller en leverantörs, utvecklingsprocess mot en standard. Du kommer att arbeta nära kundens olika funktioner, ibland dess leverantörer samt användarna, både i form av informationsinhämtning och genom att hålla i analysmöten. Uppdragen kan vara kortare av gransknings-, eller rådgivande, natur eller längre som en av projektets nyckelpersoner inom området.


Variationen av uppdrag och utvecklingsmöjligheter är stora, samtidigt som uppgifterna och de system vi jobbar med är riktigt spännande. Vi söker medarbetare till vårt kontor i Västerås, uppdrag kan ibland ske på andra orter i Mälardalen.

Vad kan du tillföra?

Du är högskole-/civilingenjör eller systemvetare/systemutvecklare, med intresse att verka och utvecklas inom funktionssäkerhet. Det viktigaste är att du har ett intresse för området, har du även kunskaper inom det är det en stor bonus. Då många av våra kunder jobbar i en internationell miljö är det viktigt att du, utöver svenska, även behärskar engelska i tal och skrift. Vi tror att du har ett djupt intresse för teknik och teknisk säkerhet.

Eftersom du kommer att arbeta självständigt och i nära samarbete med kunden är det viktigt att du är drivande, utåtriktad och villig att ta ansvar. Du har en positiv grundsyn, har god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera, och uttrycker dig väl i tal och skrift. Då kompetensutveckling är en kärnfråga hos oss ser vi gärna att du har en inre drivkraft av att vilja utvecklas.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!


Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!