Functional Safety Engineer till Combitech

Vi tror på framtiden och brinner för att skapa hållbar nytta för människor, företag och samhället. Som konsulter växer vi tillsammans i en kultur där vi uppmuntrar personlig utveckling och ett kreativt förhållningssätt till problemlösning. Allt för att bidra till en bättre och tryggare värld med utveckling som gör skillnad! Vill du vara med på vår resa?

Din roll som Functional safety engineer

I rollen som Functional Safety Engineer har du en viktig roll under kundens utvecklingsarbete för att se till att ett system eller en produkt ska bli tekniskt säker, samt godkänd för användning. Du stödjer uppdragsgivaren med utformning, planering och genomförande av det tekniska och formella säkerhetsarbetet. Det innefattar bl.a. att förstå systemet ur ett säkerhetsperspektiv samt identifiera och analysera systemets risker, i syfte att förebygga potentiella olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö (inte att förväxla med informationssäkerhet/IT-säkerhet).

Arbetet innebär bland annat att bedöma/ formulera tekniska krav för en funktion, föreslå tekniska lösningar, utforma eller granska kundens eller leverantörs utvecklingsprocess mot en standard. Du kommer att arbeta nära kundens olika funktioner, ibland dess leverantörer eller användare, både i form av informationsinhämtning och genom att hålla i analysmöten. Uppdragen kan vara kortare i form av granskande, eller rådgivande, natunr eller längre där du blir en nyckelperson inom området.

Variationen av uppdrag och utvecklingsmöjligheter är stor, samtidigt som uppgifterna och de system vi jobbar med är riktigt spännande. Vi söker medarbetare till vårt kontor i Västerås, uppdrag kan ibland ske på andra orter i Mälardalen.

Hos oss på Combitech får du en unik möjlighet att vidareutveckla din kunskap och erfarenhet då kompetensutveckling är en viktig del av vår verksamhet. Vi tror att människor som får utvecklas både inom sina specialistområden och på det personliga planet trivs och presterar bra på jobbet, därför erbjuder vi många olika sorters utbildningar. Tillsammans formar vi din framtid!

Vem är du?

Du är högskole-/civilingenjör eller systemvetare/systemutvecklare, med intresse att verka och utvecklas inom funktionssäkerhet. Vi tror att du har ett djupt intresse för teknik och teknisk säkerhet.

Då många av våra kunder jobbar i en internationell miljö är det viktigt att du, utöver svenska, även behärskar engelska i tal och skrift.

Eftersom du kommer att arbeta självständigt och i nära samarbete med kunden är det viktigt att du är drivande, utåtriktad och villig att ta ansvar. Du har en positiv grundsyn, god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera såväl i tal som i skrift. Då kompetensutveckling är en kärnfråga hos oss ser vi gärna att du har en inre drivkraft av att vilja utvecklas.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker efter sista ansökningsdatum.

Kom och gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.  

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla. 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!