Exjobb: Visualisering av geopositionerade objekt i förstärkt verklighet

Är du i slutet av dina studier och ska göra exjobb? På Combitech har vi spännande möjligheter i teknikens framkant! Vi vill att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vill du vara med på vår resa? Sök till Combitech!

Din roll som Exjobbare

Förstärkt verklighet har många användningsområden som visuellt stöd till användaren. Genom vårt engagemang inom forskningsprojektet WARA-PS vill vi se hur just förstärkt verklighet kan bidra till att skapa överblick vid ett räddningsscenario där flera drönare på marken, i luften och i havet, samarbetar för att lokalisera en försvunnen person.  Vi tänker oss att två användare ska kunna samverka kring en gemensam översiktskarta där positioneringsdata importeras och visualiseras i realtid. Vidare tror vi att ett siktstöd i AR för att lokalisera exempelvis drönare i horisonten BVLOS (Beyond Visual Line of Sight) baserad på dess positionering är mycket användbart.  Vi vill se en demo där en lösning är implementerad i ett körbart program och testad under olika förutsättningar. Vi ser till att nödvändig teknisk utrustning finns tillgänglig. Exjobbet är en fortsättning baserad på två tidigare exjobb som också kommer att tillgängliggöras för er.

Vem är du?

Vi söker en eller två personer som studerar högskole- eller civilingenjörsprogram. I första hand söker vi dig som tar examen 2022 och ska göra exjobbet nu. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper. Vi söker dig som har intresse för teknik, problemlösning och konsultrollen. Som person är du nyfiken och samarbetsvillig. Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Linköping varav ni kommer att ha kollegor runt omkring som stöd i arbetet. 

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt. Urval sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga! 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! 

 
Kontaktpersoner:  

Daniel Femerström; 0734188225