EXJOBB: Utforska öppen data till Combitech Malmö

Open data for data-driven decision-making and development

Har du ett brinnande intresse för digitalisering, dataanalys och artificiell intelligens och är du en kreativ person som kan generera innovativa idéer? Gör ditt exjobb med oss!

Internet-of-Things (IoT)-konceptet är allmänt använt och massiva datamängder genereras varje dag. En betydande mängd data har publicerats från kommuner och andra enheter, både rådata och beskrivande statistik. Denna nya mängd data (t.ex. oppnadata.se, dataportal.se, osv)  gör det möjligt att skapa nya applikationer och tjänster för att öka effektiviteten för företag.

Din roll som exjobbare

Inom Combitech är dataanalys och artificiell intelligens viktiga delar, inte minst inom vår verksamhet för utveckling av affärsområden. Vi utvecklar ständigt våra affärsområden och egen kompetens ytterligare för att tillhandahålla konsulttjänster av högsta kvalitet till våra kunder. Nu skulle vi vilja utforska nya möjligheter som uppstår genom öppen data.

Målen med denna utforskande avhandling är:

  • Generera en innovativ idé om hur man kan använda öppen data

  • Analysera öppen data och visa dess potential för data-driven decision-making, t.ex. användning av avancerade metoder som optimering, machine-learning, neural network eller liknande

  • Leverera en uppsats av hög kvalitet som är baserad på en robust och transparent metodologi inklusive användning av öppen data

Vem är du?

Vi tror att du som söker har ett brinnande intresse för digitalisering, dataanalys och artificiell intelligens. Som person är du drivande och nyfiken, du ger dig inte i första taget. Samtidigt som du är noggrann och analyserande. Arbetet kommer att utföras på distans tillsammans med några möten på Malmö-kontoret eller Skype.

Låter det intressant? Hör av dig till oss och skicka in din ansökan på direkten

Din ansökan måste inkludera: 1) ditt CV och 2) en beskrivning av ditt avhandlingsförslag på en sida bestående av introduktion, mål, metoder, datakällor och tidplan med startdatum.

Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

Kontaktperson: Axel Rahm, axel.rahm@combitech.com

Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!