Exjobb inom mjukvara på Combitech i Norrköping och Linköping

På Combitech finns en stor kompetens och erfarenhet inom mjukvaruutveckling. Vi arbetar med spännande industriella system, allt från flygvädersystem till flottstyrning av autonoma gruvmaskiner. Alltid med fokus på att säkerställa säkra designlösningar. Som exjobbare hos oss får du en meriterande grund för framtida anställning hos oss Combitech inom IT eller annat område. Combitech finns på flera orter i Sverige utöver Norrköping och Linköping.

Exjobb – Införande av kaosapa-metodik

Combitechs produkt för övervakning av flygväder (AWOS) är tänkt att kvalitetssäkras med kaosapametodik, dvs en inbyggd egenkontroll av att redundans och felhantering motioneras kontinuerligt.

Exjobbet består i att undersöka forskningen inom området och att designa en lösning som passar vårt system.

Förväntade utmaningar:

  • Funktion – Vilka delar av systemet är lämpliga att motionera?
  • Arkitektur – Var i systemet bör kaosapan figurera?
  • Presentation – Hur ska utfallet presenteras?
  • Uppföljning – Hur samlar vi in utfallet från alla installationer?

Vi formar exjobbet tillsammans så att universitetets krav, era egna preferenser på innehåll och Combitechs önskemål om ökad kunskap uppfylls.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som går en högskole-/ civilingenjörs-/datautbildning. Att du kan tänka dig en anställning hos oss lokalt är en förutsättning. Du bör vara genuint intresserad av programmering. Du utför exjobbet till största delen i våra lokaler tillsammans med våra erfarna utvecklare.

Exjobbet kan utföras av en eller två studenter.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

KOM & GÖR SKILLNAD  

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!