Exjobb: Handskar för haptisk återkoppling i VR

Är du i slutet av dina studier och ska göra exjobb? På Combitech har vi spännande möjligheter i teknikens framkant! Vi vill att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vill du vara med på vår resa? Sök till Combitech!

Din roll som Exjobbare

Haptisk återkoppling är viktigt i syfte att öka inlevelsen i applikationer som för utbildning i virtuell verklighet samt tele-robotik. Många projekt pågår runt om i världen för att söka ett effektivt sätt att förmedla krafter på dess användare på ett enkelt och robust sätt. Oftast görs detta genom olika typer av ”exotendons” eller servomotorer som integrerats i bärbara plagg såsom skor eller handskar.  

I detta förslag vill vi att minst en haptisk handske byggs för att sedan studera dess effekter på användarens inlevelse i ett virtuellt scenario. Detta kan exempelvis vara vid simulering av spak- eller dragkrafter som när en brandman drar i en ventil. 

Handsken kan gärna bygga på open-source konstruktioner eller egen utveckling. 

Vi vill med detta exjobb gärna se en demo där en handske byggs och provas under olika förutsättningar. Vi ser till att nödvändig teknisk utrustning för utveckling och produktion finns tillgänglig.

Vem är du?

Vi söker en eller två personer som studerar högskole-eller civilingenjörsprogram. I första hand söker vi dig som tar examen 2022 och ska göra exjobbet nu. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper. Vi söker dig som har intresse för teknik, problemlösning och konsultrollen. Som person är du nyfiken och samarbetsvillig. Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Linköping varav ni kommer att ha kollegor runt omkring som stöd i arbetet. 

Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Linköping varav ni kommer att ha kollegor runt omkring som stöd i arbetet. 

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt. Urval sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga! 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! 

 
Kontaktpersoner:  

Daniel Femerström; 0734188225