Exjobb: Geospatial detektering och återskapande

Är du i slutet av dina studier och ska göra exjobb? På Combitech har vi spännande möjligheter i teknikens framkant! Vi vill att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vill du vara med på vår resa? Sök till Combitech!

Din roll som Exjobbare

Uppdaterade och riktiga modeller av verkligheten är viktiga för samhället för att kunna simulera exempelvis regn, översvämningar eller stadsplanering. För dessa syften brukar digitala tvillingar byggas över städer, men modellerna tar tid att skapa och är arbetsamma att hålla uppdaterade.  

I detta exjobbsförslag vill vi utforska möjligheten att digitalt återskapa och sammanfoga 3D-modeller från höghöjds 2D-fotografier för att så noggrant som möjligt representera den byggda miljön som digital tvilling. Målet är sedan att modellen automatiskt uppdateras vartefter fler 3D-modeller och fotografier tillförs databasen samt berikas med ”levande” och virtuella element såsom hus, träd, vägar, berg, dalar och väder i syfte att signifikant förbättra den visuella kvalitén i jämförelse mot fotogrammetriskt framställda modeller.

Vem är du?

Vi söker en eller två personer som studerar högskole-eller civilingenjörsprogram. I första hand söker vi dig som tar examen 2022 och ska göra exjobbet nu. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper. Vi söker dig som har intresse för teknik, problemlösning och konsultrollen. Som person är du nyfiken och samarbetsvillig. 

Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Linköping varav ni kommer att ha kollegor runt omkring som stöd i arbetet. 

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt. Urval sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga! 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! 

 
Kontaktpersoner:  

Daniel Femerström; 0734188225