Exjobb: Fjärrstyrd bil med Private Network

Är du i slutet av dina studier och ska göra exjobb? På Combitech har vi spännande exjobb i teknikens framkant! Vi vill att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vill du vara med på vår resa? Sök Combitechs exjobb!

Din roll som Exjobbare

5G-tekniken erbjuder nya möjligheter i att snabbt kunna streama stora mängder information med ultra-låg latens och hög tillförlitlighet. Vi vill undersöka nya tillämpningar av 5G och dessutom utmana den genom att omsätta den i nya användningsområden; I detta exjobbsförslag är tanken att fjärrstyra ett fordon i hög hastighet genom en hinderbana med samtidig videostreaming från fordonet till en operatörsplats på annan ort.

Exempel på frågeställningar kan vara; Vilka latenskrav ställs på tekniken för framgångsrik navigering genom hinderbana i >100km/h? Hur minimeras operatörens obehag i samband med styrning och visuell återkoppling av fordonet?  

Vi vill se en demo där en lösning är implementerad och testad under olika förutsättningar. Vi ser till att nödvändig teknisk utrustning finns tillgänglig.

Vad kan du tillföra?

Vi söker en eller två personer som studerar högskole- eller civilingenjörsprogram. I första hand söker vi dig som tar examen 2022 och ska göra exjobbet nu. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper. Vi söker dig som har intresse för teknik, problemlösning och konsultrollen. Som person är du nyfiken och samarbetsvillig.

Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Linköping varav ni kommer att ha kollegor runt omkring er som kan stödja er i arbetet.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt!

Kom och gör skillnad

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga! 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! 

 
Kontaktpersoner:  

Daniel Femerström; 0734188225

Per Åkesson; 0734375863