Exjobb: Automatisk vektorisering av rasterbilder

Är du i slutet av dina studier och ska göra exjobb? På Combitech har vi spännande möjligheter i teknikens framkant! Vi vill att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vill du vara med på vår resa? Sök till Combitech!

Din roll som Exjobbare

När ritningar förmedlas till kunder och intressenter så konverteras de ofta till rasterbilder för arkivering och distribution utanför den programvara där de ursprungligen skapades. Det gör att mycket av den ursprungliga informationen går förlorad och inte längre kan editeras. Ett bra exempel är inom arkitekturen där planlösningsritningen är det enskilt främst använda underlaget och där en stor andel ritningar skapades för hand, innan det fanns CAD- & BIM-verktyg.  

Vi vill med detta exjobbsförslag undersöka möjligheten att med maskinlärning och bildbehandling konvertera rasterbilder till vektoriserade och annoterade underlag för att både ”förstå” underlaget som läses in och för att ”reparera” trasiga bilder.  

Exempel på frågeställningar; Vilken algoritm är lämplig för att effektivt konvertera bilder till vektorer med maskinlärning? Med vilken noggrannhet kan vi återskapa information i ritningar? Kan faktisk ritningsskala uppskattas genom semantisk förståelse av bilden och estimering av pixel-till-verklighet?  

Vi vill se en demo där en lösning är implementerad i ett körbart program och testad under olika förutsättningar. Vi ser till att nödvändig teknisk utrustning och databas med bilder finns tillgänglig. 

Vem är du?

Vi söker en eller två personer som studerar högskole-eller civilingenjörsprogram. I första hand söker vi dig som tar examen 2022 och ska göra exjobbet nu. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper. Vi söker dig som har intresse för teknik, problemlösning och konsultrollen. Som person är du nyfiken och samarbetsvillig. Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Linköping varav ni kommer att ha kollegor runt omkring som stöd i arbetet. 

Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Linköping varav ni kommer att ha kollegor runt omkring som stöd i arbetet. 

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt. Urval sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga! 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! 

 
Kontaktpersoner:  

Daniel Femerström; 0734188225