Examensarbetare inom Humanmodellering till Combitech i Trollhättan

Under utvecklingen av stridsfordon är en av de främsta drivkrafterna att skydda användarna från skador. Detta är idag verifierat med HIII och EuroSID krocktestdockor (ATD) utvecklade för bilindustrin. I den här studien vill vi undersöka om VIVA+ människokroppsmodellen (HBM) kan erbjuda några fördelar jämfört med ATDs, för förutsägelse av skador och skydd för denna specifika typ av tillämpning. En HBM är i motsats till ATDs en detaljerad modell av den faktiska människokroppen, som innehåller skelett, muskler och andra mjuka vävnader. 

DIN ROLL SOM EXAMENSARBETARE

Ni skall med hjälp av CAE-verktyg (i finita elementlösaren LS-DYNA) modellera och analysera risken för skador under fördefinierade belastningsförhållanden. Lastfallen kommer att definieras av BAE Systems Hägglunds. Riskbedömningen med HIII ATD kommer att jämföras med risken för skador med människokroppsmodellen VIVA+. Utöver jämförelsen bör kvalificerade slutsatser dras och konsekvenserna för användarna av fordonet diskuteras. Rekommendationer bör ges för användning av den mänskliga modellen med uttalanden om för- och nackdelar, både vad gäller resultat och praktisk användning.

  • Litteraturstudie och faktainsamling.
  • Utveckling av detaljerade FE-modeller av användarmiljö.
  • Skapa simuleringsmodeller för passagerare av både HIII- och VIVA+-modellen.
  • Jämför risken för skador med den mänskliga modellen VIVA+ med kravnivåer för HIII-dockan.
  • Rekommendationer, rapportskrivning och presentation. 

VEM ÄR DU?

Vi söker två Masterprogramstudenter, Maskinteknik med inriktning Tillämpad mekanik eller motsvarande, studier i skadeförebyggande är meriterande. Arbetet kommer att utföras på Combitech i Trollhättan i nära samarbete med BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik och Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan! 

  

KOM & GÖR SKILLNAD

På Combitech ingår vårt kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW som en naturlig del i din anställning! Vi ger dig möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling, samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag.

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!