Erfaren System-/Flygsäkerhetskonsult

På Combitech finns en hög kompetens inom system- och flygsäkerhet med utveckling av säkerhetskritiska system. Enheten Safety, som idag består av drygt 20 konsulter, har under lång tid utfört analyser inom områdena system- och flygsäkerhet inom olika branscher såsom industri, myndigheter och försvar. Vi arbetar med spännande system, allt från stridsflygplan och helikoptrar till ledningssystem, ubåtar, ytfartyg, vapensystem och autonoma farkoster. Alltid med fokus på att säkerställa säkra designlösningar.
 

Din roll som System-/Flygsäkerhetskonsult

Vi söker dig som jobbat några år med system-/flygsäkerhet och som vill arbeta på Combitech med systemsäkerhetsanalyser av t.ex. ledningssystem, flygande system och vapensystem, men även andra tekniska system. Du kommer jobba med teknik i framkant med säkerhetsanalyser som påvisar att tekniska system är säkra och blir godkända för användning. Det innefattar bl.a. att genom riskanalyser identifiera, analysera och minimera ett systems risker för att förhindra incidenter och olyckor. Du kommer att vara delaktig i hela processen från utvecklingen av ett system tills det blir godkänt för användning.

Variationen av uppdrag och utvecklingsmöjligheter är stor, samtidigt som uppgifterna och de system vi jobbar med är riktigt spännande. Vi utför gärna uppdragen tillsammans i små team, men jobbar även enskilt. Som konsult arbetar du både från Combitech-kontoret och hos kund som en viktig del i deras säkerhetsenhet.

Vad kan vi erbjuda?

Vi kan erbjuda ett omväxlande arbete med uppdrag inom olika teknikområden. Kompetensutveckling är en kärnfråga hos oss vilket innebär goda möjligheter till vidareutbildning inom systemsäkerhet. 

På enheten värdesätter vi en öppen dialog och erfarenhetsutbyte. Vi har interna kompetensspridningsprogram och tillhandahåller ett flertal kurser inom bl.a. systemsäkerhet, så du har även möjlighet att vara kursledare i någon av dessa om du har ett pedagogiskt intresse.

För oss är det viktigt att medarbetarna har balans mellan arbete och fritid, och att hitta en lagom arbetsbörda över tid för varje medarbetare är något vi strävar efter för att skapa långsiktighet och hållbarhet.

Vad kan du tillföra?

Du som söker är utåtriktad, driven och har en känsla för ansvar vilket gör att självständigt arbete och nära kundsamarbeten är något du trivs med. Du har en positiv grundsyn, lätt för att kommunicera och tycker att samarbete med kunder och kollegor är viktigt för din trivsel. I dina uppdrag är du noggrann och har en god analytisk förmåga. Vi ser gärna att du har en vilja att kontinuerligt fortsätta utvecklas både professionellt och personligt under din karriär.  

Vi söker kandidater med minst några års erfarenhet av arbete med säkerhetskritiska system inom civil bransch eller försvarssektorn. Kunskaper kring någon av följande handböcker eller standards ser vi som meriterande; Försvarsmaktens Handbok Systemsäkerhet, MIL-STD-882, IEC 61508, DO-178.

Många av våra kunder jobbar i en internationell miljö och därför är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Då våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.


Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Vi tar semester i juli och tar på upp rekryteringsprocessen igen i slutet av augusti. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!