Combitech Graduate Program inom Systemsäkerhet i Karlskoga/Karlstad

Är du nyexad eller blivande nyexad ingenjör eller systemvetare och vill fokusera på din kompetensutveckling i kombination med spännande uppdrag inom teknikens framkant? Sök till Combitech Graduate Program (CGP) - en ambitiös utbildningssatsning som ger dig en helt unik start på din karriär! 

DIN ROLL SOM JUNIOR SYSTEMSÄKERHETSINGENJÖR INOM COMBITECH GRADUATE PROGRAM

Som anställd på Combitech och deltagare i programmet får du möjlighet att arbeta med spännande uppdrag där vi är med och utvecklar tekniska system åt våra kunder. Du varvar detta med kurser i teknik relaterat till ditt uppdrag och dina ambitioner och mål.

Combitech Graduate Program (CGP), vårt unika utvecklingsprogram som tagits fram i nära samarbete med vår kund, ger dig en unik och individuellt anpassad raketstart på din karriär! I programmet varvar du konsultuppdrag med kurser i teknik, samverkan och personligt ledarskap. Tillsammans med dina kollegor ges du möjlighet att utvecklas på djupet inom ditt teknikområde samt lära dig mer om andra teknikområden för att bredda dina kunskaper.

Som systemsäkerhetsingenjör har du en viktig roll i att bidra till en trygg och säker arbetsmiljö bl.a. för de människor som jobbar i Sveriges försvarsmakt, men även hos internationella slutkunder. Detta genom att du medverkar till att systemsäkerhet/produktsäkerhet beaktas vid utveckling av tekniska system. Du kommer jobba med säkerhetsanalyser för att påverka systemets design/konstruktion, i syfte att påvisa att systemet blir säkert och godkänt för användning. Du kommer att vara konsult på plats hos vår kund, där du tillsammans med flera erfarna kollegor ges möjlighet att utvecklas inom ditt område.

Rollen som systemsäkerhetsingenjör innebär att jobba med riskanalyser och kravställning för att identifiera, analysera och minimera ett tekniskt systems risker, i syfte att förebygga potentiella olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö. Analyserna innefattar systemets hela livscykel med dess maskinvara, programvara och interaktion med användaren och andra externa system, och genomförs i nära samarbete med utvecklare, användare och andra intressenter inom systemutvecklingsprocessen.

Combitech ger dig också tillgång till marknadens bästa kompetensutveckling i form av bland annat coaching, mentorskap och nätverk. Utvecklingsmöjligheterna inom Combitech är stora, samtidigt som uppgifterna är riktigt spännande! Genom att börja din karriär som konsult hos oss på Combitech inom CGP så skapar du dig de bästa möjligheterna för din framtid!

Vill du veta mer om programmet? Hör av dig till kontaktpersonerna eller kika in på www.combitech.se

VAD KAN DU TILLFÖRA? 

Du har nyligen tagit examen eller kommer ta examen våren 2024 som civilingenjör eller högskoleingenjör, systemvetare, kognitionsvetare eller liknande. För att trivas och utvecklas hos oss ser vi gärna att du har följande egenskaper: 

  • Strukturerad och pedagogisk: Du bidrar med din förmåga att organisera, analysera och presentera information på ett enkelt, tydligt och lättförståeligt sätt för olika målgrupper. 
  • Social och kommunikativ: Du bidrar till en positiv arbetsmiljö och har lätt för att samarbeta i både små och stora projekt och team.  
  • Nyfiken och engagerad: Du bidrar med en problemlösande attityd till tekniska utmaningar. 
  • Ansvarstagande och initiativrik: Du bidrar till att driva och utveckla arbetet så att dina leveranser kommer i rätt tid och är av rätt kvalitet. 

Du har ett stort intresse för teknik där du drivs av en önskan att förstå dig själv och din omgivning ännu bättre och känner en självklar energi och nyfikenhet inför nya uppgifter och utmaningar. Du ser det som viktigt och positivt att få möjlighet att utveckla hållbara och säkra lösningar för ett motståndskraftigt framtida samhälle. Ett nyckelord på Combitech är långsiktighet i relationen med våra kollegor och samarbetspartners, vi lägger därför stor vikt vid din förmåga att bygga förtroende och skapa goda relationer. 

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.  

Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

KOM & GÖR SKILLNAD  

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.  

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.  

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!