Civilingenjör med intresse för radarteknik

Drivs du av att göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle? På Combitech erbjuder vi utmaningar i utvecklingens absoluta framkant, plus ovanligt trygga anställningsvillkor och trevlig företagskultur. Nyfiken på oss? Vi är nyfikna på dig.

Din roll som ingenjör inom Sensorprojektet

Som systemingenjör deltar du i arbetet med att analysera kunds behov och funktionella krav inom sensorområdet. Du kommer att vara en aktiv projektmedlem som förväntas bedöma, värdera och styra leverantörernas utveckling samtidigt som du arbetar med processer för anskaffning av nya system och förmågor. I arbetet ingår det även att stödja integration av produkt i sin rätta miljö samt vara en del i kedjan som tillför förmåga inom Försvarsmakten.

I uppgiften förväntas du även samverka och koordinera med andra intressenter och angränsande projekt i syfte att få helheten att fungera i form av system av system.

Vad kan du tillföra?

Du är utbildad civilingenjör och har erfarenhet av miljöer kopplade till radarteknik, antennlära eller mikrovågsteknik. Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med Försvarets Materielverk eller Försvarsmakten. Du har en mycket god teknisk förståelse samt har troligen arbetat med olika typer av anskaffningsuppdrag.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en strukturerad och engagerad person som har god initiativförmåga och arbetar målfokuserat. Du har goda samarbetsegenskaper och tycker om att jobba i team där du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Konkreta arbetsuppgifter

  • Utarbeta tekniska krav utifrån ett behov från slutanvändaren vilken oftast är Försvarsmakten
  • Bedöma och värdera vald design från leverantör
  • Delta och aktivt föreslå funktionella förmågor som påverkar designen
  • Bidra med kunskap om vidmakthållande avseende befintlig sensorkedja
  • Framtagning av livscykelmodeller

Du är svensk medborgare och provtjänstgöring kan komma att tillämpas. Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass så en godkänd registerkontroll är en förutsättning för anställning.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!