Combitech söker EMC/Elektronikingenjör

Combitech är ett av Nordens största teknikkonsultbolag med över 1900 medarbetare i Sverige, Norge och Finland. Vi kombinerar teknisk spetskompetens med djupa branschkunskaper, helhetsförståelse och särskilt fokus på miljö och säkerhet. Resultatet är anpassade, hållbara lösningar för kunder med höga krav som verkar både nationellt och globalt. Våra kunder finns primärt inom industri, försvarsindustri, försvar och offentlig verksamhet.

Din roll som EMC/elektronikingenjör

Vi söker nu erfarna utvecklingsingenjörer inom EMC/Elektronik som vill ta nästa steg och utvecklas tillsammans med oss!

Enheten Innovative Product Development i Norrköping arbetar med forskning, utveckling och utbildning inom området mikrovågsvärmning och relaterade sensorsystem. Våra kunder finns dels inom vitvarusektorn, men även inom industriella applikationer där mikrovågor används i processer för torkning och värmning. Vi jobbar också i framkant på att hitta nya tillämpningar för teknologin. Introduktion av Solid State komponenter i stället för magnetroner för mikrovågsgenerering och RF-sensorer upp till THz-bandet skapar nya innovativa möjligheter. Vi befinner oss nu i en expansiv fas och behöver därför förstärka vårt team.

Som konsult hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande uppdrag där vi är med och utvecklar framtidens lösningar. Målsättningen är att du ska växa in i rollen som en av teamets experter på EMC/Elektronikutveckling. Du kommer att jobba med utveckling och konstruktion av elektronik och elsystem i applikationer för mikrovågsvärmning/torkning. Det kan innebära nya utvecklingsprojekt för våra kunder, men även analys och problemlösning i befintliga system. Framtagning av prototyper för nya produktkoncept och mätuppkopplingar förekommer också. Du kommer även att ha rollen som ansvarig för vårt interna elektronik/mikrovågslabb och svara för underhållet av mätutrustningar/system. Du kommer även interagera med Combitechs och Saab koncernens likväl som våra samarbetspartners EMC/utvecklingslabb där du kommer att vara vår resurs för support vid kundmätuppdrag. I jobbet kommer även att ingå att hålla utbildningar och coacha nya ingenjörer inom området. Kundkontakter är en viktig del av jobbet, vilket innebär resor både inom Sverige och utomlands.

I ditt utvecklingsarbete kommer du lösa avancerade tekniska problem för att hjälpa företagets kunder att utveckla och förbättra deras egna komplexa system. Arbetet kan innebära en del resor för att träffa kunder, följa trender och lära dig ny teknik. Hjälpa till i säljarbetet där tekniknivån är hög är också en naturlig del i ditt dagliga arbete.

Hos oss är du en del av ett företag som fokuserar på individen - det gäller såväl din egen kompetensutveckling som kvaliteten på ditt konsultuppdrag. Du förväntas vara aktiv i utvecklingen av din profession, dvs. vi förutsätter att du har ett driv att utveckla dig själv och våra kunder. Vi ser gärna att du ser dig själv som en teknikledare som driver utvecklingen framåt. För att satsa på din utveckling har vi bland annat regelbundna kursveckor, med inriktning på personlig utveckling, där man utöver utbildning får tillfälle att nätverka med kollegor från olika kontor. Allt detta för att ge förutsättningar för att just du ska få den utveckling du önskar.

Vad kan du tillföra?

Vi söker dig som är Civil/Högskoleingenjör eller motsvarande med inriktning mot elektronik och har minst 5 års erfarenhet av hårdvarukonstruktion/tillverkning. Du har även god kunskap om övriga komponenter i elektriska system, som motorer, transformatorer, sensorer etc. Förståelse inom EMC-området och mätteknisk erfarenhet är också viktig och du får gärna ha jobbat med LabView. Meriterande är också om du är certifierad i 6-sigma. Eftersom utbildning och coachning ingår i jobbet är det också bra om du har någon form av pedagogisk erfarenhet. Den sociala kompentensen att vara utåtriktad och kunna ta egna initiativ är viktigt. Då mycket av arbetet är på internationell nivå krävs mycket goda kunskaper i engelska. Ytterligare språk kunskaper i Tyska, Italienska eller Kinesiska är starkt meriterande.

Vi värdesätter en god kommunikationsförmåga och en vana att arbeta metodiskt och målmedvetet. För att lyckas och trivas tror vi att du som person är drivande, har förmåga att skapa kontakter, goda relationer och att kommunicera på ett tydligt sätt samt har ett kommersiellt intresse. Är du en nyfiken person med ett stort engagemang och en stark inre drivkraft så kommer du känna dig hemma i Combitech och hos våra kunder. För rätt person finns många möjligheter för en god utveckling.

Känner du igen dig i ovanstående beskrivning så kan du vara rätt person för oss. Välkommen med din ansökan.

Urvalet sker löpande. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag!

Kom och gör skillnad

Att vara konsult på Combitech är lite annorlunda jämfört med andra konsultbolag. Utöver spännande och utvecklande kunduppdrag erbjuder vi anställningstrygghet och förmåner i nivå med andra branscher, samtidigt som du får chansen att växa i en företagskultur som uppmuntrar dig att utvecklas både personligt och professionellt. Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, är unikt och ingår som en naturlig del i din anställning.

Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart till dina utvecklingsmöjligheter. I Combitech är vi 1900 medarbetare som tror på framtiden och drivs av missionen att skapa hållbar nytta för människor, verksamheter och samhälle. Som medarbetare på Combitech växer vi tillsammans i en kultur där vi uppmuntrar personlig utveckling, balans i livet och ett kreativt förhållningssätt till problemlösning. Vi sammanfattar det i vår mission, Technology with a purpose.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår hemsida! Eller varför inte kontakta en combitechare på LinkedIn?