Stäng
Fungerar det fortfarande inte? Glömt vilket användarnamn ditt konto har?

Combined: Tema Internet of things

Dela

Dela via E-post


Dela via:
Mer +
Håll mig uppdaterad

Uppdateringar via E-post

MerInternet of things

Internet of things

Skapar nya affärsmodeller och nya kundrelationer.

Detta andra nummer av Combitechs kundtidning Combined (tidigare OnTime) har Internet of things (IoT) i fokus. Artiklarna i detta nummer ger en aktuell inblick i var IoT befinner sig inom svensk industri i dag. En tydlig röd tråd är att IoT möjliggör nya affärsmodell och skapar nya kundrelationer. Vi tittar också på hur det går med standardiseringsarbetet kring IoT och hur man skapar en säker IoT-lösning.

Förra numret

Missa inte förra numret av Combined med tema Model Based Enterprise

Läs på webben
Ladda ner pdf

Combined framsida nr 1 2015

 

 

 

 

 

Björn Rudin

Björn Rudin, IoT-expert på Combitech.

Förändringsprojektet för hela företaget

"Det kanske är fler än jag som tröttnat på begreppet IoT? Inte för att det är ointressant eller irrelevant, utan för att det är ett så fluffigt och luddigt begrepp".

Så skriver Combitech IoT-expert som intro till tidningen. Han pekar på att IoT är ett förändringsprojekt lika mycket som ett utvecklingsprojekt. För många företag är IoT ett sätt att utveckla en närmare kundrelation och för en del företag är det i princip första gången som de kan få en egen relation med slutanvändarna.

En framgångsfaktor är att hela organisationen måste vara med tidigt i IoT-projekt, kanske skapar man en central överliggande IoT-funktion i företaget. Oavsett vilket väg man väljer - nu är det dags att kavla upp ärmarna och börja göra något om du inte vill bli ifrånsprungen. Nu är tiden kommen att gå från hype till verklighet.

Läs hela artikeln >>

 

Utrustning för dialysbehandling
Utrustning för dialysbehandling som används vid behandling av njur- och leversjuka patienter. 

Säljbolaget först med IoT

Inom medicinteknikföretaget Baxter var intresset svalt för att satsa på IoT-lösningar. Men det svenska säljbolaget snappade upp ett behov hos kunderna och påbörjade på egen hand utvecklingen. Något de är glada för idag.

Läs hela artikeln >>

Man med motorsåg i träd

Hur mår produkterna och vilka delar behöver bytas ut? Hur mycket använder vi våra häcksaxar och blåsare? IoT-lösningar kan ge svaret på många frågor.

Husqvarnas IoT-hub

Husqvarna går från produktföretag till tjänsteleverantör med hjälp av IoT. För knappt ett år sedan skapades en ny hub för utvecklingsfrågor relaterade till Internet of Things.

Läs hela artikeln >>

 

Torbjörn Fängström

IoT Sverige  nio frågor till Torbjörn Fängström

IoT Sverige är ett strategiskt innovationsprogram som ska lyfta IoT-området i Sverige genom att bygga upp ett svenskt nätverk inom IoT och stötta Vinnova i sin finansiering av ett antal projekt inom området. De första projekten som fått finansiering har varit förstudier och korta projekt.

Läs hela artikeln >>

Sara Norman

Sverige medlar mellan öst och väst

Om två år ska en internationell referensarkitektur för IoT vara på plats, berättar Sara Norman, projektledare på SiS, Swedish Standards Institute. Standardi-seringen är efterlängtad av många företag som känner osäkerhet kring vad som ska gälla i frramtiden. Just nu pågår en dragkamp mellan Kina och USA.

Läs hela artikeln >>

Pappersmaskin

Uppkopplade pappersmaskiner

Visionen är att centralt placerade experter från Valmet via uppkopplade videosändare som bärs som glasögon ska kunna guida lokala mekaniker. Med experternas hjälp kan mekanikerna utföra komplicerade reparationer på företagets mjukpappersmaskiner.

Läs hela artikeln >>

 

Richard Lind

Störst värde i uppkopplad produktion

Mycket av diskussionen kring IoT hamnar i ett konsumentorienterat perspektiv. Men de allra största värdena kan skapas i industrin. Det menar Richard Lind, CTO på Microsoft.

Läs hela artikeln>>

Uppkopplad soptunna

Uppkopplade papperskorgar i Uppsala

Intelligenta papperskorgar som själv meddelar när de behöver tömmas och packar ihop avfallet ordentligt. Denna lösning finns i Uppsala kommun, som hoppas på besparingar och att få mer tid över till annat.

Läs hela artikeln>>

Johan Thulin

Gamla lösningar räcker inte

Många företag känner osäkerhet kring hur de ska hantera säkerheten för sina IoT-lösningar. Combitechs säkerhetsexpert Johan Thulin tipsar om hur han brukar gå tillväga när han hjälper sina kunder.

Läs hela artikeln>>
Read English article>>

 

Internet of things konsult

Kontakta Combitech om IoT

Fler och fler produkter blir uppkopplade. Men värdet ligger inte i den uppkopplade produkten i sig. Det handlar istället om att skapa nya kundvärden, genom att förädla information beroende på vilken effekt man vill uppnå. Vi på Combitech har därför valt att prata om ”Information of Things”.  

 Frågan du måste ställa dig när du funderar över en IoT-lösning är alltid - vad är värdet av investeringen och hur räknar jag hem den? Vi hjälper dig att definiera nyttan och effekterna av din lösning för att du ska få ut maximalt av din investering.

Läs mer om IoT på Combitech >>

 

 
Relaterade referenser
Kundreferens: Serstech

Handhållet instrument som identifierar droger och andra kemikaliska ämnen

Kundreferens: TylöHelo

Styr bastun via mobilen eller plattan

Kundreferens: Creone

Produktutvecklingspartner för intelligent uppkopplad nyckelförvaring

Relaterade tjänster/koncept
Internet of Things

Fler och fler produkter blir uppkopplade. Men värdet ligger inte i den...

Cyber Security

Informationssäkerhet byggd på kunskap, kontroll och kontinuitet

Uptime

Helhetslösning för din produktinformation

Kontakta Combitech
David Skyborn Business Development Manager
Telefon: +46 36 194557
Mobil: +46 734 188557
© 2013 Combitech AB. ALL RIGHTS RESERVED.
   | Skriv ut | Site map