Stäng
Fungerar det fortfarande inte? Glömt vilket användarnamn ditt konto har?

Combined: tema Cyber Security

Dela

Dela via E-post


Dela via:
Mer +
Håll mig uppdaterad

Uppdateringar via E-post

Mer Combined: tema Cyber Security

Cyber Security

Vägen till ett tryggare samhälle

Det uppkopplade samhället innebär många möjligheter, men medför också nya risker. Cyber Security är därför hetare än någonsin. I vårt magasin Combined tar vi tempen på Cyber Security i svenskt näringsliv - från styrelserummet till datorhallen.

Tidigare nummer

Missa inte tidigare nummer av av Combined.

 

Tema Internet of things

Läs på webben
Läs tidningen i pdf

Tema Model Based Enterprise

Läs på webben
Läs tidningen i pdf

 

  

 

 

Jonas Stewén

Jonas Stewén, Cyber Security-expert på Combitech

Grunden för ett tryggt samhälle

"Vi lever i en alltmer uppkopplad värld och utvecklingen går inte att stoppa. Det kommer att innebära bättre liv och hälsa för många, men också ökade risker. Cyber Security kommer inte längre att vara en fråga för de större företagen, utan något som vi alla berörs av och en förutsättning för att vårt samhälle ska fungera." 

Så skriver Combitechs Cyber Security-expert som intro till tidningen. Han pekar på att säkerhetsproblematiken kring digitaliseringen och det uppkopplade samhället blivit ett hett ämne för alla just nu. Under våren har det också skett en rad uppmärksammade attacker som ytterligare satt fokus på säkerheten. Många företag tar sig nu an Cyber Security på fred front - för en del är frågorna bekanta, medan de är nya för andra.

Cyber Security inte bara är en lönsamhetsfråga för företag, utan i förlängningen också en samhällsfråga. Vårens attacker mot de stora tidningshusen är ett bra exempel på detta.

Läs hela artikeln >>

 

Marcus Wallenberg
Marcus Wallenberg menar att företagen måste förstå vilken information som behöver skyddas.

Steg ett är att förstå hot och risker

Marcus Wallenberg är styrelseordförande i Saab, SEB och samtidigt ledamot i en rad andra bolagsstyrelser. Som representant för ett av naven inom svensk industri har han en insyn i företagens verklighet som få andra. Frågan är hur han upplever riskerna med ökad digitalisering och nätbaserade hot.

Läs hela artikeln >>

Stina Ehrenswärd

Sedan den dagen då Stina Ehrensvärd, efter flera års hårt slit, fick ett mejl från Google är ingenting sig likt.

En entreprenörssaga

Stina Ehrensvärd har byggt upp säkerhetsföretaget Yubikey och gått från ständiga avslag till att teckna avtal med Google och Facebook. Läs om hennes entreprenörsresa och hur det egentligen gick till när hon fick träffa USA:s president Barack Obama.

Läs hela artikeln >>

 

Öppen kontorsmiljö

Säkerhetsarbete i ledningen

Ericssons hotbild ganska komplex. Mycket arbete görs för att mäta och följa upp säkerhetsarbetet på olika nivåer i företaget. Ledningen är mycket medveten om vikten av säkerhetsfrågorna.

Läs hela artikeln >>

Tobias Axelsson

Säkra betalningar

Worldpay Sweden förmedlar en mängd kortbetalningar, främst till pokerplattformar och online-kasinon. Verksamheten är ständigt utsatt för cyberhot och säkerheten övervakas dygnet runt.

Läs hela artikeln >>

Världskarta

Mörka krafter kartläggs

Thomas Olofsson är den före detta hackern som valde den goda sidan. Hans företag Intelliagg gör nu den största kartläggning av de mörka krafterna på internet som någonsin genomförts.

Läs hela artikeln >>

 

Saab konceptbil

Försäkring mot cyberhoten

Fordonsindustrin står inför en fantastisk omvävlning. Men det krävs samarbete mellan aktörerna för att möta säkerhetshotet. Det menar Kent-Eric Lång, projektledare för Vehicle ICT Arena.

Läs hela artikeln >>

Tekniker vid skärmar

Säkert dygnet runt

Hur funkar ett Security Operations Center (SOC)? Vi ställde frågan till Aniss Nazerian, driftsansvarig för en av Sveriges säkraste SOC.

Läs hela artikeln >>

Tåg i fjällmiljö

Safety banar väg för security

För tågtillverkaren Bombardier är en viktig lärdom att det är viktigt att integrera säkerhet tidigt i utvecklingsarbetet. Det menar systemingenjören Stefan Persson.

Läs hela artikeln >>

 

Tina Lindgren, Pernilla Rönn och Susan Bergman

Framtidsspaning

När antalet uppkopplade system exploderar ställs nya krav på säkerheten. Vilka är hoten, lösningarna och trenderna? Combitechs Cyber Security-konsulter har blickat in i framtiden och funderat på hur säkerhetsbranschen ser ut om ett, tre eller tio år.

Läs hela artikeln >>

 
Relaterade referenser
Relaterade tjänster/koncept
Cyber Security

Informationssäkerhet byggd på kunskap, kontroll och kontinuitet

MSS 2.0

Cybersäkerhet med inbyggd affärsnytta

Incident- och krishantering

Hindra incidenten att utvecklas till en kris!

© 2013 Combitech AB. ALL RIGHTS RESERVED.
   | Skriv ut | Site map